Hedvig og Johannes Sørensens Mindelegat

Da Hedvig og Johannes Sørensen ikke havde nogle arvinger, besluttede Johannes Sørensen at oprette et mindelegat til danske landmænd m/k i alderen 18-30 år til uddannelsesformål. Mindelegatet trådte i kraft efter proprietær Johannes Sørensens død i 1987.


Bestyrelsen bag legatet

Den første formand for mindelegatets bestyrelse var forhenværende godsinspektør Jakob Steenberg Jeppesen, og i dag er formanden Gårdejer Lars-Ejnar Jeppesen. Bestyrelsen består af i alt tre personer;  to landmænd og en advokat. I dag består bestyrelsen af Gårdejer Lars-Ejnar Jeppesen, Gårdejer Jens Winther og advokat Anders Hessner.

Der uddeles legater for ca. kr. 200.000 hvert år i oktober måned.  (Danske Forvaltning bliver anvendt som administratorer)  Ansøgningsfristen er fra 1. april til 15. juli.

Legatportionerne kan alene anvendes til uddannelsesformål inden for landbruget, herunder Studierejser i ind-og udland inden for landbruget ,  samt skoleophold på landbrugsskoler.

Her bor vi

  Lergaard
Lergaardsvej 5, Vejleby
4050 Skibby 
  info@lergaard.dk 
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.